Ik weet het wel, bont heeft een heel slechte naam. Het is natuurlijk wel zielig als ze diertjes kweken voor een mooie jas of sjaal, zeker als je ziet dat die vaak in erbarmelijke omstandigheden moeten leven. Ze stoppen die in van die hele kleine rennen, allemaal op elkaar gepropt, een beetje zoals legbatterijen maar nog erger…

Maar zo’n pelsje aan je jas, of los als sjaal of cape, het is natuurlijk wel mooi. Smaken verschillen misschien, maar ik vind een beetje pels altijd wel klasse uitstralen. Urbanus houdt dan misschien niet zo van Madammen Met Een Bontjas – ikke wel. Maar je hoeft niet voor een lange echte pelsmantel te gaan om de trend te kunnen volgen!

  • Je kan kiezen voor een jas met wat pels aan de kraag of aan de kap. Meestal kan je die eraf halen, dus twee jassen voor dezelfde prijs. 😉 Sowieso goedkoper ook dan een volle bontjas, want dat is werkelijk een serieuze investering.
  • Er zijn ook prachtige sjaaltjes in bont te vinden – meestal konijnenpels. Je vindt die in verschillende kleuren. Heerlijk warm, maar meestal wel lastig te wassen. Gebruik dus zeker niet teveel parfum direct op de sjaal en zorg dat hij niet te dicht tegen je gezicht komt als je veel make-up gebruikt.
  • Poncho’s zijn in, en ze maken ze ook in bontjes. Leuk over een dikkere pull, maar kan ook nog over een jas. Zelfs over een lange jas is het een mooie en warme extra.

En wie het echt te erg vindt voor dieren: vele merken gebruiken tegenwoordig goed namaak-bont! Bij H&M doen ze niet de moeite om het er echt te doen uitzien, maar merken die meer om hun naam geven zoals SuperTrash of Pinko heb ik al heel mooie imitatiebont-stukjes zien hebben!