Telenet FacebookAl zolang ik weet wordt er op de Telenet Facebookpagina geklaagd over diensten, snelheid, service en hun prijzen. Ik moet toegeven dat ik ook wel eens durf kwaad worden op telenet, maar het begint soms wel een beetje belachelijk te worden. Als ex-Belgacomklant weet ik maar al te goed dat het gras aan de andere kant niet altijd groener hoeft te zijn. Kort even enkele bedenkingen:

  1. Belgacom is trager dan Telenet, en het verschil kan erg groot zijn
  2. Ja, Telenet heeft een paar erg slechte supportmensen, maar dat hebben ze bij Belgacom ook
  3. Ja, Telenet is duurder dan Belgacom – maar in mijn ogen niet overdreven
  4. Ja, Telenet maakt vaak valse beloftes over snelheid en support, zeker voor businessklanten – maar ook dat is niet anders bij Belgacom
  5. Nee, Telenet is niet het ultieme telecombedrijf, maar is in mijn ogen zeker ook niet het slechtste…

Al bij al is Telenet nog zo slecht niet als het op kabel en mobiel aankomt. Waar ze echt gangsters in zijn in mijn ogen is hun professionele side-diensten zoals hun domeinnaambeheer, web hosting en private lijnen. Voor de meeste van deze diensten ben ik bij Telenet vertrokken en heb ik een beter alternatief gevonden. Voor mijn domeinnamen ben ik overgestapt naar Versio, een klein Nederlands bedrijf. Voor mijn Web Hosting werk ik samen met het Antwerpse bedrijf Inbound en voor de private lijn… tja… zit ik bij Telenet. Spijtig genoeg. :)