makeup penselenIk was er al een tijdje over aan het twijfelen, maar nu een van mijn vriendinnen begonnen is met een cursus make-up, wil ik dat helemaal ook. Ze volgt dat gedurende een dag in de week, ’s avonds, een uur of drie denk ik. Elke les is eerst een half uurtje uitleg over wat ze gaan doen die dag en hoe het technisch allemaal moet, en dan mogen ze echt aan de slag. Meestal moeten ze een model mee naar de les brengen om op te oefenen, en dat heb ik dus al eens mogen zijn. Echt mega tof .

Het is wel een kostelijke affaire hoor, dat moet ik wel zeggen. Om te beginnen moet je een aantal borstels kopen, en natuurlijk van een degelijke kwaliteit. Daar kan je niet onderuit. Dan zijn er de producten zelf: de meeste liggen beschikbaar en mag je tijdens de les gebruiken, maar je wilt waarschijnlijk wel oefenen thuis (of er je beroep van maken misschien op termijn) en dan heb je die dingen nodig natuurlijk. Niet één fond de teint, maar een stuk of drie, die je dan kan mengen moest iemand een huidtint ertussen hebben.

En ik moet er natuurlijk ook niet bij vertellen dat die niet van een B-merk uit het Kruidvat mag zijn, maar van een speciaalzaak zoals MAC of Inglot ofzo… Je leert goede producten wel appreciëren eens je daar professioneel mee begint te werken.

De cursus is nu al gestart, dus ik zal pas kunnen gaan in september, dat is nog wel even wachten. Maar dan kan ik al wat sparen en misschien zelfs beginnen verzamelen… :) Als je graag model wil zijn, mag je het hieronder laten weten in de comments! :)