Aandoen met de feestdagen? Ik weet het, het is niet makkelijk. Je wilt op een familiefeestje niet overdressed aankomen, je wilt ook niet te kort gerokt of te diep gedecolleteerd in de zetel zitten, en je wilt vooral geen kou lijden. Op een oudjaarsparty wil je er stijlvol uitzien, doch na een uurtje of twee geen zere voeten krijgen van de hoge hakken. Ik ken het, ik ken het. Ik dacht dat jullie mijn tips dus wel op prijs zouden kunnen stellen.

  • Schaf je om te beginnen een leuke cardigan aan. Tijdens de feestdagen zijn er verschillende leuke cardigans te vinden: met pareltjes, lovertjes, een glitterdraadje erin verweven, … Er is heel veel keuze nu. Kies voor een neutrale kleur: taupe, grijs, zwart, ecru, wit, … Een cardigan ziet er gekleder uit dan een trui, en een neutrale kleur past over elk jurkje.
  • Qua jurkjes: een little black dress moet je sowieso in je kast hebben zitten. Wil je het graag iets specialer, dan kan je ook kiezen voor iets met een feestelijke touch zoals een zilverdraad erdoor. Werkt altijd. Kies iets op knielengte of iets korter. Zorg dat als je gaat zitten mensen de rand van je ondergoed niet zien. 😉 En neem iets met wat ruimte rond je buik: met al dat eten is een strak kleedje soms gevaarlijk, voor je het weet is je buik erin te zien. 😛
  • Wat het schoenendebacle betreft: je kan altijd een paar flats in je tas stoppen natuurlijk. Anders is het tanden bijten. Ikzelf zou nooit een open schoen dragen in de winter: een panty erdoor zien vind ik lelijk, en ik vind het ook wat raar, een peeptoe in de winter – zelfs binnen. Maar er zijn er die daar anders over denken.

Enjoy the parties, people! xx