Ik ben al een tijdje bezig met een poging om gezonder te gaan leven. Ik besef dat mijn wijnproeverij dat misschien niet liet aanvoelen, maar de health-hype is mij zeker niet voorbijgegaan. Ik probeer Bikram Yogaminstens één keer per week te gaan lunchen bij Lombardia in Antwerpen-centrum (Bio, Glutenfree, all the good stuff!) en breng voor de rest zo vaak mogelijk mijn eigen lunch mee naar kantoor. Niet alleen is dat een stuk beter dan grootkeuken of broodjes – het geeft me eigenlijk ook een gevoel van voldoening. De positieve reacties van collega’s zijn ook leuk, natuurlijk.

Sport is vanzelfsprekend het tweede luik, en nadat ik Karen Damen aan Bikram Yoga zag doen in haar nieuwe tv-programma dacht ik: dit ziet er hel op aarde uit, maar ik ga het proberen. Na wat Googlen kwam ik terecht op Bye Bye Cheeseburger’s Bikram Yoga post. Ik trok naar Antwerpen, met volle moed – en vloog er meteen full-on in. Afzien in hoge temperatuur, nice!

Spijtig genoeg was het écht afzien. Na ongeveer 25 minuten moest ik naar buiten, en kon ik niet anders dan opgeven. Het is zo enorm zwaar, maar het laat je op deze manier eigenlijk ook ongelukkig en onvoldaan achter. Sindsdien ben ik mij aan een minder hete Yoga-variant aan het toeleggen: dat lukt wel. Spijtig genoeg is dat dan weer vaak zo spiritueel, en zijde van exercise die voor mij dan ook weer niet moet… :)